hits

Kylling

Kaths thai kyllingsuppe 🍜

Denne er supergod! Hele året!

Her kan du like gjerne bytte ut kyllingen med fisk om en ønsker det- jeg har testet begge deler og den ble like god😍

Brukte da frosne biter av torsk rett i suppen ca 5-8 min før servering.

Du trenger:

3 stk kyllingfilet i små biter

1 stk rød chili finhakket

3 stk hvitløksfedd finhakket

1 stk. Gul løk finhakket

0.5 dl oljetil steking

1 dl vann / buljong

4 ss red currypasteetter smak

3 stk kokosmelk bokser

2 ss fiskesaus

3 stilk sitrongresskuttet i fire

0,5 pk brekkbønnerdelt i to

0.5 stk paprika skivet

10 stk sopp

2 stk gulrot i staver

Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, løk, del paprika i skiver, sitrongress og gulrot i tynne staver, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.

Tilsett kokosmelk, fiskesaus, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.

Tacotirsdag🥗🌮

Superenkel tacosalat!

Denne er både gøy og smaksrik å spise😊

Du trenger:

Tortillalefser

Olje

Salt

Hvitløkspulver

Pensle lefsene med tynt lag med olje, og dryss over litt salt og hvitløkspulver.

Dytt de ned i en ildfast skål og stek i 10 min på 180 grader. La de avkjøle seg i skålene.

Da ser de slik ut: 👇

Så steker og kutter du det du ønsker oppi salaten.

Jeg brukte:

Kyllingstrimler

Agurk

Tomat

Løk

Paprika

Guacamole

Mais

Rømme

Salsa

Pinjekjerner

Smaker litt ekstra godt når en kan spise bollen også:-)

BBQ kyllingsalat 🌶

BBQ kyllingsalat 🌶

Ny dag- ny salat!

Denne var også god- det som er så fint med å eksperimentere på salater er at man kan rette de litt opp til neste gang;-)

Denne trenger noe «crunch» av et slag, nøtter eller krutonger.

Jeg brukte:

Kyllingfilet

Salatmix

Tomater

Vårløk

Soltørket tomat

Paprika

Dressing:

Olivenolje

Hvitvinseddik

Chili

Hvitløk

Gressløk

Basilikum

Når kyllingen er ferdig stekt i strimler- hadde jeg over 3-4 ss med bbq- saus som jeg lot boble et par minutter i pannen. Enkelt og godt!

Sommersalat ☀

Superenkel og veldig deilig salat i varmen🥗

Jeg tok bare noe av det vi hadde i kjøleskapet, og det ble kjempegodt😄

Du trenger:

Agurk

Nektarin

Avokado

Rødløk

Chili

Hvitløk

Kylling

Stekte kyllingfilet i strimler med litt finhakket hvitløk og chili- når det er ferdig hadde jeg over 2-3 ss med sweet chili saus.

Dele grønnsaker og anrett på fat! Voilà!

Jeg hadde over en lett urtevinaigrette du finner oppskrift på Vinaigrette her!

Helstekt kylling 🍗

Helstekt kylling!

Superenkelt og veldig saftig og godt! Middag som gjør seg selv , mens man kan gjøre andre ting ☺

Du trenger

1 hel rå kylling (1,5-2 kg)

Laurbærblad

Sitron

Hvitløk

Salt & pepper

Sett ovnen på 180 grader.

Del sitron i to og putt inni kyllingen sammen med laurbærblad og rensende hvitløksfedd.

Gni kyllingen veldig godt inn med salt & pepper.

Jeg bandt beina sammen med en bomullshyssing.

Stek kyllingen først opp ned i 15-20 minutter.

Så snur du den , og lar den steke videre i ca 50 minutter. Kommer an på hvor stor fugl du har.

Ta en test og stikk et lite hull i kjøttet, saften som renner ut skal være helt blank. Hvis den har et lite hint av rosa , så er den ikke ferdig.

Kyllingen skal også hvile minimum 15 minutter etter du har tatt den ut. Da blir den best☺

Serveres med stekte småpoteter og grønnsaker.

Favoritt hos alle hos oss hvertfall😎

Tacofredag!

Tacofredag! Det er et must hos oss :)

Ungene liker det tradisjonelt og helst likt hver uke. Lefse med kjøttdeig, agurk, rømme, ost & mais. 

Vi voksne syns det er godt med litt forandring og eksperimentere litt. I helgen ble det nachos med revet kylling og hjemmelaget salsa på toppen. 
Rett og slett bare utifra hva vi hadde i kjøleskap og fryser.

Det var veldig godt- men neste gang litt mindre steketid og litt mer saus på kyllingen, for den ble på grensen til tørr... 

 

Oppskrift på min syltede rødløk og guacamole finner du HER!  
 

 

#taco #middag #hverdag #bilder #kathsmat #helg #vinter

Kaths fried chicken

Lite som er bedre enn skikkelig god fritert kylling! Jeg bruker en blanding av panko, revet parmesan og knust cornflakes rundt kyllingen. 

Du trenger til ca 4 pers (for dette er godt!) : 

  • 900g kyllingbryst
  • 500g blanding av Panko (store brødsmuler) & Cornflakes
  • 100g revet parmesan
  • 4 egg
  • 4-5 ss hvetemel
  • salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver
  • 1 liter olje som egner seg til frityr (Raps, solsikke, frityr++) 

Ha mel i en bolle med krydder, en bolle med sammenvisket egg, og en bolle med brødsmuler, revet parmesan og knust cornflakes. 

Del kyllingfileten i like store biter- ca nuggets-style. Vend den i hvetemel slik at den blir tørr- så i eggeblandingen- og tilslutt i brødsmuleblandingen. Jeg bruker også å dobbeldyppe for ekstra sprøhet :) Da tar jeg en runde til i eggeblandingen og i brødsmuleblandingen. 

Friteres i varm olje til den får en fin gyllen farge. Pass på så ikke oljen er for varm. 

Serveres straks :) 

#mat #kathsmat #onsdag #januar #vinter #hverdag #friedchicken

 

Taco med pulled chicken, syltet rødløk & hjemmelaget guacamole!

Vår versjon av fredagstaco! Med pulled chicken, syltet rødløk og hjemmelaget guacamole! Nyyydelig!

Pulled chicken : 

2 stk kyllingfilet
1 chili
tørket timian
2 fedd hvitløk
2 dl vann
salt + pepper
Spisskummen
paprikapulver

Stek kyllingfileten på hver side i ca 2-3 minutter, ha på krydder og finhakket hviløk og chili, samt vann. Jeg lar det putre på svak varme i ca 12-15 min. Kommer an på størrelsen på fileten. Så tar du kyllingen ut og til side og river den med to gafler, og så har den tilbake i panna med kraften. La alt kjøttet suge til seg smakene og la stå til vannet har fordampet.

Oppskrift på syltet rødløk finner du her http://kathsmat.blogg.no/1508415810_hjemmelaget_syltet_rdlk.html

Hjemmelaget guacamole:

2 stk avocado
1 stk tomat
2 stk fedd hvitløk
1/2 rød chili
salt + pepper
Spisskummen
Paprikapulver
Løkpulver / finhakket rødløk<
Limejuice

Finhakk og mos alt sammen med avocadoen :) Ha steinen i guacamolen frem til servering så unngår du at den blir brun. (Jeg liker ikke koriander- så derfor har jeg ikke det i min)

 

Så er det bare å montere sammen og nyte :) 

God middag!

 

 

 

 

 

 

Middelhavs-kylling i form

Noen ganger er det deilig at middagen bare gjør seg ferdig i ovnen.. Dette er også en rett man kan bruke det man har i kjøleskapet! 
Jeg brukte dette:

4 kylling overlår
en liten purre
10 Cherrytomater
1 paprika
10-15 sorte oliven
2 skiver sitron
1 ss olje
Salt & pepper
1 ts Paprikapulver

 

Del alle grønnsakene i grove biter og ha i en ildfast form.
Krydre kyllingen med salt, pepper og paprika og pensle skinnet med olje så det blir sprøtt
og godt. legg kyllingen på toppen av grønnsakene.
 

 

Steketiden kommer litt an på størrelsen på kyllinglårene. Jeg brukte overlår, og stekte de på ca 35 min på 180 grader.
Dryss over finhakket persille eller oregano før servering. Kan gjerne serveres med kokt ris eller litt deilig brød & aioli. Du får en deilig sjy i bunn du kan bruke som saus. 

#middag #mat #kylling #sunnmat #grønnsaker 

, Arendal