hits

kjøtt

Hverdagslapskaus

Verdens enkleste middag som «alle» liker ☺

Du trenger :

400g kjøttdeig

1 løk

4 poteter

4 gulrøtter

1-2 Laurbærblad

1 ts Tørket timian

Ca 1 L Kjøttbuljong

Brun kjøttdeigen- og tilsett en hakket løk.

Del gulrøtter og poteter i ca like store terninger og ha oppi gryta.

Tilsett et par laurbærblad og en Ts tørket timian og kjøttbuljong. Gi det et raskt oppkok- før du skrur ned varmen og lar det putre i ca halvtime til grønnsakene er møre. Dryss over litt finhakket persille ved servering. Nam!!

Vintermat og smørstekte gulrøtter!

Jeg liker tyngre middager når det er kaldt og guffent ute. Gjerne husmannskost og masse røtter! 

Her om dagen ble det en biff fra frysern som ble heldig utvalg middag- ukesmenyene har sklidd litt ut i desember ;) 
Jeg liker ekstremt godt rått kjøtt, så her stekes det kun et par minutter på hver side og lar det hvile 10 minutter mens jeg lager tilbehør. 

Ble enkelt tilbehør- sopp & løk stekt over middels varme i smør, samt kokt brokkoli og smørstekte gulrøtter. 

Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter/staver. Bruk en stor stekepanne og stek gulrøttene møre og gylne i smør over middels varme. Krydre med salt og pepper. La et knust hvitløkfedd og et par timianstilker få steke med gulrøttene hvis du har. Press gjerne over noen dråper sitronsaft og dryss over litt hakkede nøtter helt til slutt. 
Nesten en rett i seg selv det der:) 

#vinter #middag #biff #hverdag #sunt #onsdag 

Hva er det beste du spiser når det er kaldt ute? 

 

 

Det er helt vilt!

Det er det faktisk :) Vilt godt! 

Hjemmelagde hjortekarbonader! Jeg var så heldig og fikk litt hjortekjøtt av pappa, 800g ren hjortedeig. 

Jeg lagde hjortekarbonader på dette viset: 

800g hjortedeig
1,5 ts salt
1-2 ss potetmel
1-2 ss hvetemel
revet muskattnøtt
tørket timian
3 dl fløte
Meierismør til steking 

#mat #middag #vilt #hverdag #onsdag #lillelørdag

 

 

 

Elg ytrefilet & pastinakk med honning og sesamfrø

Fått litt elgkjøtt av pappa- så lørdagens middag ble en av de bedre ;) Elg Ytrefilet!

Vi liker kjøttet ganske rødt- så brunet det helt i pannen i ca 3-4 min på hver side, krydret kun med salt & pepper. (kjøttstykke var på 350g)
Så fikk det hvile i 20 minutter mens jeg lagde saus og tilbehør. 

Tilbehør ble pastinakk med honning og sesamfrø, som min kjære fant på faktisk ;) ! 

Del pastinakk i biter og vend med olivenolje og salt. Klem over litt honning i tynn stråle , så alle bitene får litt honning på seg. 
Så baker du de i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Når de er ferdige drysser du sesamfrø over- så det fester seg i den sticky søte honningen. 

#middag #mat #elg #vilt #helgemat

, Arendal