hits

Eltefrie grove ciabatta

Gjr seg nesten selv :)

Disse var superenkle lage! Prv deg litt frem med melet, dette var frste gang jeg lagde de grove. 

 

 

 

DU trenger: (ca 12 stk)

300g grovbakst mel
200g siktet rugmel
100g siktet hvetemel
1-2 ts salt
1 ts trrgjr
5 dl vann- romtemperert

Bland alt det trre sammen og rr inn vannet. Deigen blir ls, men skal ikke vre helt rennete. Den skal holde litt sammen. 
S dekker du med plast og setter til heving til dagen etter, eller mellom 8-12 timer. 

Str godt med mel p bakebordet og hvelv ut deigen. Dra ut deigen slik at den blir rektangulr.

Brett deigen sammen slik at du fr en lang baguette. Legg skjten ned mot bordet. 
Ha godt med mel p hendene og del opp deigen i emner- jeg bruker en bakeskrape. Sett ciabattaene p et bakebrett enten med bakepapir eller godt med mel under.
La ciabattaene etterheve i minst 45 minutter, men gjerne lengre. Stek ciabattaene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter, jeg heller ca 0,5 dl vann i bunn av stekeovnen nr jeg har satt inn ciabattaene og lukker dren raskt. Dette for f litt damp inni ovnen som gir en kjempegod skorpe:) 
La de avkjle seg p rist. 

 

#bakst #mat #kathsmat #ciabatta #september #hst 

 

 

 

3 kommentarer

Amalie

20.09.2018 kl.21:03

De s utrolig gode ut :D

Kathsmat

20.09.2018 kl.21:14

Amalie: Takk:) Smaker alltid med fersk bakst :)

amaliesmat

22.09.2018 kl.13:20

De s nydelige ut!

Skriv en ny kommentar

, Arendal