hits

Min Tapas

Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter, og noe av det gyeste jeg lager! For her kan man endre smaker og ingredienser etter hva man har den dagen. Navnet kommer av det spanske ordet tapar, som betyr dekke over/ dekke til, med det tilhrende substantivet una tapa som betyr et lokk. Opprinnelig plasserte man en liten brdskive over sherryglassene for forhindre fluer, men senere ble det ogs plassert smretter opp brdskivene.

Derfor liker jeg servere min tapas i sm skler, slik det "skal" vre ;) 
Under her er Patatas bravas, Albondigas (kjttboller), mozzarellasticks og marinert kylling. Og vi kan aldri f nok parmesan og hakket persille som dere ser ;) 

 

Patatas Bravas! (Ildfulle poteter)

Begynne med vaske potetene godt, mange liker de skrelt, men vi har s gode poteter og skall er bare sunt! Jeg beholder skallet p. 
Del potetene i ca like store biter, og kok de 5 minutter til de begynner bli mre.
La de dampe godt av seg etter de er kokt- slik at de blir helt trre, og kan suge til seg smr og olje, og bli skikkelig spr senere. 
Ha endel olje og en klatt med meierismr i panna, det skal dekke en halv cm opp. Stek potetene til de er gylne og spr p utsiden og myke og fine inni. Smak til med salt og pepper. 

Bravas saus

1 lk i terninger
1 finhakket fedd hvitlk
1 rd chili
0,5 ts rkt paprikapulver
1 boks hakkede tomater
Stek lken blank, ha i hvitlk, chili og paprikapulver. La det surre i 1-2 minutter. Ha s i tomatene og la det koke opp.Kjr sausen med stvamikser s den blir helt blank. Server potetene med sausen enten over eller ved siden av. Nydelig med aioli til sammen og! 

 

Albondigas 

500g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 hvitlksbter
1/2 ts revet muskat
2 egg
Arbeid karbonadedeigen sammen med krydder, hvitlk og egg i en bolle. Form det til sm kjttboller og rull de i mel fr steking.

Nr bollene er lett brunet tilsetter du ingrediensene under. Frst lk og paprika. S har du i de vrige ingrediense og rrer forsiktig om. La det koke opp. 
Kan st og putre i ca halvtime. 

1 lk
1 paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpur
1 glass hvitvin/vann
4 dl hnsebuljong
1 ss hakket persille 
Nyrevet parmesan eller manchego over ved servering smaker himmelsk! 

#tapas #kathsmat #mat #middag #venner #hverdag #fest #vinter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Arendal