hits

Lyst bakverk- Fletteloff og horn til julefrokosten!

Det er lite som er bedre enn nybakt loff rett fra ovnen med smør på! 

Jeg er stor fan av Ingrid Espelid Hovig- min drømmedame! Dama blir 94 år- og har ikke eid en oppvaskmaskin i hele sitt liv! I sine bøker forklarer Ingrid hvor viktig det er med orden på kjøkkenet. Når hun har servert julemat for TV-seerne lille julaften, har hun ikke gått fra fjernsynsstudio før hun selv har tatt hele oppvasken. "Jeg elsker å vasket opp", har hun sagt ved flere anledninger.

90 grunner til å elske Ingrid kan du lese her!  

Her er en av grunnene til at jeg elsker Ingrid; oppskriftene hennes feiler aldri! 

Hvit deig; kan brukes til loff, rundstykker, horn++

ca 750g hvetemel
1 pk fersk gjær
5 dl skummet melk
2 ts sukker
2 ts salt
2 ss smør
egg+vann til pensling

Sikt de tørre ingrediensene i en bolle, mens du varmer melk og smør til romtemperatur. Rør gjæren ut i melkeblandingen og ha alt til slutt i det tørre. Jeg kjører deigen i kjøkkenmaskin, og her må man prøve seg litt frem med mel. Noe mel "suger" mer væske enn andre typer- så pass på å ikke ta alt i med en gang, og i i tillegg litt ekstra mel tilgjengelig enn det som står i oppskriften. 

Ingrid sin oppskrift så hever hun loffen to ganger før hun arbeider med deigen. Når deigen er smidig og fin- ta den ut av bakebollen og la heve til dobbel størrelse. Så tar du den ut igjen og knar litt på den, før du gjentar prosessen. 

Denne deigen lagde jeg fletteloff og horn av. 

 

 

#hjemmebakt #mat #hverdag #ingridespelid #vinter #torsdag #kathsmat

 

Disse frøs jeg rett etter de ble litt avkjølt, slik at jeg kan ta opp og varme lett i ovnen på julemorgen :) Smaker akkurat som nybakt :) 

 

 

 

Én kommentar

Søtmonsen :))

07.12.2017 kl.15:31

Mmm, dette så godt ut ja ^^

Skriv en ny kommentar

, Arendal