hits

Lyst bakverk- Fletteloff og horn til julefrokosten!

Det er lite som er bedre enn nybakt loff rett fra ovnen med smr p! 

Jeg er stor fan av Ingrid Espelid Hovig- min drmmedame! Dama blir 94 r- og har ikke eid en oppvaskmaskin i hele sitt liv! I sine bker forklarer Ingrid hvor viktig det er med orden p kjkkenet. Nr hun har servert julemat for TV-seerne lille julaften, har hun ikke gtt fra fjernsynsstudio fr hun selv har tatt hele oppvasken. "Jeg elsker vasket opp", har hun sagt ved flere anledninger.

90 grunner til elske Ingrid kan du lese her!  

Her er en av grunnene til at jeg elsker Ingrid; oppskriftene hennes feiler aldri! 

Hvit deig; kan brukes til loff, rundstykker, horn++

ca 750g hvetemel
1 pk fersk gjr
5 dl skummet melk
2 ts sukker
2 ts salt
2 ss smr
egg+vann til pensling

Sikt de trre ingrediensene i en bolle, mens du varmer melk og smr til romtemperatur. Rr gjren ut i melkeblandingen og ha alt til slutt i det trre. Jeg kjrer deigen i kjkkenmaskin, og her m man prve seg litt frem med mel. Noe mel "suger" mer vske enn andre typer- s pass p ikke ta alt i med en gang, og i i tillegg litt ekstra mel tilgjengelig enn det som str i oppskriften. 

Ingrid sin oppskrift s hever hun loffen to ganger fr hun arbeider med deigen. Nr deigen er smidig og fin- ta den ut av bakebollen og la heve til dobbel strrelse. S tar du den ut igjen og knar litt p den, fr du gjentar prosessen. 

Denne deigen lagde jeg fletteloff og horn av. 

 

 

#hjemmebakt #mat #hverdag #ingridespelid #vinter #torsdag #kathsmat

 

Disse frs jeg rett etter de ble litt avkjlt, slik at jeg kan ta opp og varme lett i ovnen p julemorgen :) Smaker akkurat som nybakt :) 

 

 

 

n kommentar

Stmonsen :))

07.12.2017 kl.15:31

Mmm, dette s godt ut ja ^^

Skriv en ny kommentar

, Arendal