Brun saus & Ingrid Espelid!

Enkel og god mandagsmiddag- både for voksen og barn:) 

I dag ble det brun saus, potetbåter og brokkoli til. Det er lite som er bedre enn god hjemmelagd brun saus, og min favoritt-oppskrift kommer fra min absolutte favorittdame! Ingerid Espelid Hovig <3 

Du trenger til ca 4 porsjoner: 

2 ss smør
3 ss hvetemel
4-5 dl kraft/buljong
soyasaus 
salt + pepper

Smelt smøret, og la det bli lysebrunt. Jeg innbiller meg at jerngryte er det beste for brun saus, men det er nok bare fordi det pleide farmor å gjøre :) Bland i melet og rør til blandingen blir kanelbrun. 
Pass på så ikke blandingen blir brent- trekk gryten av platen og la det avkjøle seg litt før du begynner å spe med væske. Tilsett først halvparten av væsken og rør til glatt røre, ha så i resten. Sett gryten tilbake på platen og gi sausen et oppkok- og la den småputre 10-15 min mens du lager resten av middagen :) Smak til med soyasaus, salt & pepper. 

#mandag #middag #ukesmeny #ingridespelid #hverdag 

 

3 kommentarer

Guro

13.11.2017 kl.21:25

Jeg har også blitt fortalt at jerngryte er det beste å bruke :) God brunsaus er jo veldig godt da, et must til potetmiddag :)

nadoo

13.11.2017 kl.21:32

Det så kjempe godt ut:)

julietalivstil

13.11.2017 kl.22:53

så godt ut:)

Skriv en ny kommentar

, Arendal

hits